GARANCIÁLIS FELTÉTELEK

 

A garanciális feltételeket a kezelési útmutató minden esetben tartalmazza.

Kérjük a biciklihez kapott, kezelési útmutatót figyelmesen olvassák át. Tartalmazza a kerékpárra vonatkozó garanciális feltételeket is, ami gyártónként változhat.

A kerékpár méretei miatt, előfordulhat, hogy az elsőkerék, és a kormány kivételre kerül, hogy elférjen a dobozban házhoz szállítás esetén. A pedál, kerék, kormány és a kitámasztó kerekek minden esetben külön vannak rögzítve a kerékpárhoz. A külön álló részegységek felszerelése nem kíván szakértelmet és ön is elvégezheti ha a gyártó másképp nem rendelkezik.

Ha a gyártó előírja, akkor önnek szakszervizben kell a részegységeket a helyére szereltetni, különben a garancia érvényét veszíti. A felszerelés költsége szervizenként változhat.

A Pedálok betekerésénél nagy figyelemmel járjon el mert a pedálok csak a megfelelő oldalba tekerhetők be. Minden pedál tartalmazza az oldal jelölését miszerint L=baloldal R=jobboldal

A vásárolt fogyasztási cikkre a forgalmazó a 151/2003. (IX.22.) Korm. rendeletben foglaltak szerint jótállást vállal. A jótállási időtartam max. egy év, de az ettől eltérő időpont, a mellékelt Jótállási jegyen szerepel. Ha a fogyasztási cikk a vásárlástól számított három munkanapon belül meghibásodott, a fogyasztó kívánságára, kicseréljük, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza. Jótállási igény nem érvényesíthető, ha a meghibásodást a rendeltetéstől eltérő használat, átalakítás, szakszerűtlen kezelés, helytelen tárolás okozza. Ezért a fogyasztási cikk használata előtt minden esetben olvassa el a mellékelt használati és kezelési útmutatót.

 

Mindig figyelmesen olvassák el a kerékpárhoz kapott kezelési útmutatót, mely a jótállási feltételeket is tartalmazza!

 

A KERÉKPÁROK KARBANTARTÁSA NEM GARANCIÁLIS KÖTELEZETTSÉG!!

 

Kérjük a kerékpárokon lévő összes csavar feszességének gyakori ellenőrzését, különös tekintettel a pedáltengelyekre, mert ezek meglazulásából eredő károsodások a garancia elvesztését vonják maguk után. A MTB kerékpárok KRESZ tartozékok nélkül kerülnek forgalomba, így azokkal közúti forgalomban csak akkor vehetnek részt, ha ellátják világító berendezéssel. A BMX kerékpárok közúti forgalomban nem vehetnek részt.

- a nyeregtartó csövet csak a maximális kihúzhatóságot mutató jelzésig szabad felemelni

- a kormányszárat kizárólag csak a maximális kihúzhatóságot mutató jelzésig szabad kihúzni

- a lekopott sérült gumiabronccsal ne közlekedjen, mert ez fokozott balesetveszélyt jelent

- a gumiabroncsokban mindig a megfelelő légnyomás legyen

- a rossz, laza vagy hiányos küllőzésü kerékkel ne közlekedjen, mert fennáll a kerék hirtelen deformációjának ( 8-as) veszélye

- a közép és kerék tengelyek lazulását negyedévente ellenőrizni és után állítani kell ha szükséges

- a kormánycsapágy holtjátékát negyedévente ellenőrizni és után állítani kell ha szükséges

- a fékek kopását és működését minden használat előtt ellenőrizni és után állítani kell ha szükséges

- a hajtókarok és pedálok lazulását minden használat előtt ellenőrizni és után húzni kell ha szükséges

 

Elvész a garancia:


- ha a meghibásodást rendeltetéstől eltérő használat, ütközés, baleset, túlterhelés okozta
- ha a kerékpárral versenyen vesznek részt
- ha a kerékpárt szakszerűtlenül vagy illetéktelenek javították
- ha nem tarja be a kezelési útmutató előírásait, nem megfelelő kenőanyagot használ
- ha a meghibásodást szakszerűtlen tárolás, elemi kár okozta
- ha a kerékpár házilagosan nem megfelelő szerszámmal szétszerelésre kerül
- ha a meghibásodás, egykerekezés, ugratás közben keletkezik
- ha nem végzi el a szükséges karbantartási kötelezettségetNem vállalunk jótállást a természetes elhasználódás miatti kopásokra, valamint a kerékpár azon káraira, amelyeket külső mechanikai és vegyi hatások okoztak pl: kőfelverődés, gumidefekt, savas eső stb...